lördag 11 maj 2019

Våryran - Bussresa - Trädgårdsdag Östanbäcks kloster

Våryra på Svepnäs 18 maj kl. 10 - 15

På lördag den 18 maj är det dags för årets Våryra på Svepnäs. Det blir växtförsäljning, lotterier, hantverk och så fika med Stinas goda bullar. Har du några växtplantor eller annat till övers så tar vi gärna emot det till Trädgårdsföreningens försäljning och lotteri. Om någon av er medlemmar har möjlighet att ställa upp och hjälpa till vid föreningens bord uppskattas det. OBS! Minsta belopp för Swish-betalning till Sala Trädgårdsförening är 50:-.
Alla är varmt välkomna!

Bussresa till Dalarna den 1 juni

Vår resa till Dalarna närmar sig. I dagsläget är det 43 anmälda och det finns 49 platser i bussen. Har du inte anmält dig är det dags, det är alltså bara 6 platser kvar.
Bussen stannar i Heby 8.30
i Sala avgång kl. 9.00 från Mikaelsgården
Om man önskar mat så ska den förbeställas. Menyn finns på Bäsna Trädgårds hemsida. Meddela Sylvia på sms (070-381 38 06) vilken mat du ev. vill beställa.


Trädgårdsdag på Östanbäcks Kloster

Idag lördag har den årliga Trädgårdsdagen på Östanbäcks Kloster gått av stapeln. Dagen gick i Hildegard av Bingens tecken. Efter en inledande kaffestund påbörjades arbetet i trädgården. Potatis sattes, hallonplanter planterades och broccoli, purjolök mm skolades ut. Mikael från Hållbart och Sunt i Norberg höll ett föredrag om dinkelkornets magiska kraft. Efter en god lunch, nässelsoppa med kokta ägg och hembakt majsbröd och surdegsbröd fortsatte dagens tema. Marie från Fridas Trädgård i Broddbo berättade om Hildegard av Bingens intressanta liv och bjöd oss på Hildegards hjärtevin och kryddiga nervkakor bakade bl.a. på dinkelmjöl.
Tack för en trevlig och intressant dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar