söndag 22 maj 2016

Våryra på Svepnäs - Fröbibliotek och Lena Israelsson

Välbesökt och trevligt som alltid. Trots lite kyligt på morgonen kom bilarna i en jämn ström mot Svepnäs Gård. Många rusade direkt och försåg sig med kalvost en populär vara som ibland tagit slut.

Många fina växter bytte ägare och det fanns också möjlighet att inhandla konsthantverk och inte minst ta en kopp kaffe med Stinas goda bullar och kakor. Populärt var också Strås fina gamla bilar och mumsiga hamburgare.

Sala Trädgårdsförening berättade om sin verksamhet och sålde lotter där vinsterna var växter, sydda väskor mm.

Varmt tack till Stina och Sture!


Fröbibliotek och Lena Israelsson

I lördags var det också trädgårdstema på biblioteket i Heby. Morgongåva - Heby Trädgårdsförening sålde växter och var medarrangörer i föreläsningen med Lena Israelsson. Lena Israelsson höll ett trevlig och inspirerande föredrag om att odla grönsaker. Hon odlar själv på två kolonilotter i Stockholmstrakten och visade bilder från sina odlingar. Vi som var där, tyvärr inte så många, fick många goda råd och tips. Det gavs också tid för frågor.

Fröbibliotek

Vi fick också möjlighet att bekanta oss med Fröbiblioteket. Vilken fantastisk möjlighet. Man kan gå ner och "låna" fröpåsar (max 3 st). Man sår sina frön och kan senare lämna tillbaka av egna insamlade från. Dit ska definitivt jag bege mig nästa vår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar