söndag 5 juli 2015

Besök i Skultuna - Nästa mingel hos Anette Hedbom i Nyby


I strålande solsken samlades åtta trädgårdsvänner vid Mikaelsgården för en utflykt till Skultuna och Jenny Wedins nya trädgård. Rustade med blomsterlexikon och många års samlade kunskaper för att hjälpa Jenny att artbestämma blommorna i den nya trädgården. Ytterligare två medlemmar fanns på plats när vi kom fram. Vi inledde med svalkande vaniljglass som Stina J plockade upp ur sin picknickkorg.
Flera olika rosor, riddarsporrar, spirstånd, kärleksört, pioner, silverax mm mm. Jennys block fylldes med artnamn och vi njöt av alla vackra blommor.
På gården finns också Sannes Keramik som drivs av Jenny och hennes kollega. Vi fick veta hur man gjuter figurer i formar. Figurerna bränns i en keramikugn och dekoreras sedan med olika målningstekniker. Det finns möjlighet att komma in i butiken Pysseltajm och måla sin egen figur. Det ordnas också kurser i Skultuna. Ta kontakt med Jenny och hennes kollegor på Pysseltajm så får du veta mer. Du kan se fler bilder från besöket här!

Nästa mingelträff

Redan på tisdag ses vi igen. Då är det trädgårdsmingel hos Anette Hedbom i Nyby. Som vanligt ses vi vid Mikaelsgården för samåkning.

Fler bilder från Skultuna:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar