torsdag 14 maj 2015

Invigning av Växthus i Sörby Gård - Nästa tisdagsmingel

 Idag samlades många av trädgårdsföreningens medlemmar för att närvara när Stig Sagnered och hans fru Guiying invigde sitt nya växthus. Vår ordförande Stina Johansson fick äran att klippa det blå-gula bandet. Hon imponerades av det högtekniska växthuset som bevisligen fungerar utmärkt. Här fanns mängder av amplar och andra växter som såg ut att trivas alldeles utmärkt. Paradisskylten som är uppsatt på garaget passar bra.

Stig berättade om växthusets konstruktion med en speciell bubbelplast med förmåga att bryta ljuset på ett för växterna fördelaktigt sätt. Växthusets höga takhöjd och speciella utformning är gjord för att få ut maximalt av ljuset under årets olika årstider.

Invigningen avslutades med fika på husets veranda.
Varmt tack till Stig och Guiying och Lycka till med växterna.

I morgon är växthuset öppet för allmänheten och vill du veta mer så ta en tur till Sörby Gård.

Nästa tisdagsmingel - Tisdag den 2 juni kl. 18.00

Vi är välkomna till Marianne Storms trädgård på Swederusgatan 4 i Sala. Packa fikakorgen så ses vi där!

Skillnadens Trädgård - Sara Bäckmo

Sara Bäckmo som sedan några år tillbaka odlar sin familjs mat på en 400 kvm stor yta skriver en mycket inspirerande blogg. Där kan du få tips och idéer till framför allt grönsaksodlande. Hon delar också med sig när det gäller recept med sina grönsaker som ingredienser. Jag har testat att göra ett örtsalt inspirerat av hennes tillvägagångssätt. Det blev fantastiskt gott. Här finns plats för fantasin och möjlighet att ta vara på alla läckerheter som växter. Nu har vi ju nässlor, lök, libbsticka mm så låt fantasin flöda. Här är länkar till tre av hennes örtsaltrecept.
Vårens första löksalt
Ljuvligt sellerisalt
Skillnadens röda grönsakssalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar