måndag 30 mars 2015

Pilflätning och nytt datum för Våryran i Svepnäs

Pilflätning

Oj vilken kickstart det blev för Sala Trädgårdsförening när vårprogrammet drog igång. Istället för påsk- så kan man helt klart kalla det för pinnmingel. 
Ami Lundholm hade vänligheten att skaffa fram salix, skriva kompendium och vara vår entusiastiska instruktör för kvällen. Många torn växte fram, som förmodligen ska vara blomklätterstöd, men blev helt klart en trädgårdskonst i sig. En god vän och granne till mig som var med på kvällen frågade sin sambo när hon kom hem varför så många gjorde hönsburar fast ingen hade höns, kanske vi kan kalla det kulturkrock. Hon kommer från Vietnam, där användandet av burar har en helt annan funktion. Ett gott skratt fick vi och jag vill gärna dela med mig. Våra flyttfåglar blev heller inte glömda. Kurt A hade förberett boplats för tornseglare och var på plats för att hjälpa oss färdigställa holken som har ett lite annorlunda utseende. En hembesökande dotter stiger av tåget och väljer att följa mamma på mingel.

Jätteskoj och som värd för kvällen kan man bara säga wow, cirka 20 stycken hade tagit fikakorgen och kommit till Svepnäs för att skapa eller få en pratstund med likasinnade. En mycket lyckad start på trädgårdsåret.

Stina i Svepnäs

Nytt datum för Våryran i Svepnäs

Våryran i Svepnäs går av stapeln den 9 maj för att inte krocka med andra engagemang som flera av "våra utställare" deltar i. Håll ögonen öppna så kommer mer detaljerad information upp både på affischer och här på hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar