onsdag 21 maj 2014

Trädgårdsmingel hos Monika Fryklund

Nu känns det som sommaren gjort entre. Sala Trädgårdsförening har varit på säsongens första riktiga trädgårdsmingel med allt ifrån stora blommande träd bland annat en magnolia i takhöjd  till minsta lilla krypväxt. Magnolian hade klarat våra vintrar sedan 1999.

Mängden av växter var enorm och entusiasmen hos vår värdinna Monika Fryklund var inte att ta miste på då hon presenterade sin trädgård på ett trevligt sätt. Odlade helst från frö, sådde under vintern, tog hjälp av snötäcke och väntade ibland flera år på resultat. Smörboll, iris, bergvallmo, svavelpion, sippor rosa, vita, gula och en stor mängd backsippor. Alla blommor som vi tror oss veta namnet på heter förstås något helt annat. Den upplysningen fick man om man läste på alla hundra- kanske tusentals plaststickor som fanns i rabatten, en för varje växt. En skön kväll med många besökare, några passade på att inhandla spännande och ovanliga växter.

Vi tackar för att vi fick besöka denna trevliga trädgård där Monika under 20 år samlat många unika och ovanliga växter i grus-, torv- och vanliga jordrabatter.

Ord och Bild: Stina och MariAnne




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar