![]() |
17 intresserade hade slutit samman för att njuta av Stinas
exemplariska grönsaksodlande i sand och gräs och hennes välplanerade
blomrabatter. Drycken rekommenderas som en morgonkick bestående av bl.a.
nässla, kirskål, målla, mynta, bär, fruktjuice och vatten. En lika trevlig
kväll som tidigare mingel, som med tanke på sista tidens torka och den stora
skogsbranden, inleddes med regndans inte helt utan resultat. Vi tackar Stina
och MariAnne för den trevliga kvällen.
vid pennan: Stina Johansson, Svepnäs
Nässlor, kirskål, målla, mynta, rödbetsblast, morotsblast, grönkål, selleriblast, persilja mm mm
2 dl vatten
2 dl äppeljuice
2 rejäla tsk honung
1 banan
1-2 dl aroniabär
Mixa allt och njut!
Vilka gröna blad och varför?
Använd olika blad, när man tillför gröna blad i sin kost så får man en mängd antioxidanter, klorofyll, vitaminer och mineraler. Olika växter innehåller olika mängder och genom att blanda och variera så får man mer balans i nyttigheterna. Låt också årstiden och tillgången styra innehållet i din dagliga gröndrink. Som alltid gäller för mycket eller för lite skämmer allt.
Varför mixa? "Det är viktigt att mixa bladen fint för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig alla näringsämnet. Bladgrönt innehåller fler värdefulla näringsämnen än något annat livsmedel på vår jord, men all denna näring finns innesluten i växtens celler. För att frigöra alla de värdefulla näringsämnena ur cellerna måste de krossas. Det är dessutom svårt för en människa i dagens samhälle att äta (läs tugga) den stora mängden blad som vi behöver och därför är det en bra idé att mixa dem." citerat från Gröna Smoothies.
Recept på gröndrink
Gröna blad (150 - 200 g)Nässlor, kirskål, målla, mynta, rödbetsblast, morotsblast, grönkål, selleriblast, persilja mm mm
2 dl vatten
2 dl äppeljuice
2 rejäla tsk honung
1 banan
1-2 dl aroniabär
Mixa allt och njut!
Vilka gröna blad och varför?
Använd olika blad, när man tillför gröna blad i sin kost så får man en mängd antioxidanter, klorofyll, vitaminer och mineraler. Olika växter innehåller olika mängder och genom att blanda och variera så får man mer balans i nyttigheterna. Låt också årstiden och tillgången styra innehållet i din dagliga gröndrink. Som alltid gäller för mycket eller för lite skämmer allt.
Varför mixa? "Det är viktigt att mixa bladen fint för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig alla näringsämnet. Bladgrönt innehåller fler värdefulla näringsämnen än något annat livsmedel på vår jord, men all denna näring finns innesluten i växtens celler. För att frigöra alla de värdefulla näringsämnena ur cellerna måste de krossas. Det är dessutom svårt för en människa i dagens samhälle att äta (läs tugga) den stora mängden blad som vi behöver och därför är det en bra idé att mixa dem." citerat från Gröna Smoothies.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar